Ελαιολαδο

Το ελαιόλαδο θεωρείται το καλύτερο λάδι για την παρασκευή υψηλής ποιότητας σαπουνιών.  ‘Eχει αναγεννητικές, ενυδατικές ιδιότητες και βοηθά στην καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος και στον σχηματισμό ρυτίδων. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες. Η αντιοξειδωτική δράση που έχουν οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη E, προστατεύει το δέρμα από πρόωρη γήρανση. Είναι ένα λάδι που παρέχει ισχυρή περιποίηση στην επιδερμίδα καθώς είναι θρεπτικό και μαλακτικό. Είναι το λάδι που χρησιμοποιούμε σε υψηλότερο ποσοστό στα σαπούνια μας.

olive-oil

Coconut-oil


Λαδι καρυδας

Το λάδι που παράγεται από τη σάρκα ώριμων καρύδων είναι ένα ελαφρύ λάδι που απορροφάται εύκολα από το δέρμα και δεν φράσσει τους πόρους. H καρύδα είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων. Στην κοσμητολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E και φυσικά καροτένια. Το χρησιμοποιούμε στα σαπούνια μας επίσης γιατί δίνει, πλούσιο βελουδένιο αφρό.


 Κερι μελισσας

Το κερί της μέλισσας έχει ιδιότητες μαλακτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, επουλωτικές και βοηθά το δέρμα να έχει μια απαλή και ελαστική δομή. Επίσης προσδίδει έξτρα σκληρότητα στο σαπούνι μας.

Bees Wax

CalendulaOil


Λαδι καλεντουλας

Tο λάδι της καλέντουλας είναι γνωστό για τις αντιφλογιστικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και κυρίως για τις επουλωτικές του ιδιότητες. Βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών. Eίναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα ενδείκνυται για ξηρές, πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βρεφικό λάδι.


 Λαδι χαμομηλιου

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες του χαμομηλιού είναι γνωστές από την αρχαιότητα και βέβαια ο Ιπποκράτης ο πατέρας της Ιατρικής το θεωρούσε ως το πιο θαυματουργό βοτάνι για πολλές περιπτώσεις. Το χαμομήλι είναι γνωστό για την καταπραϋντική του δράση σε ερεθισμένες επιδερμίδες ή σε σημεία με εκζέματα. Επίσης χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση μολύνσεων και για τη φροντίδα ελκών.

chamomile

vromi


Αλευρο βρωμης

Η βρώμη εκτός από τις πολύ σημαντικές διατροφικές ιδιότητες της , έχει επιπλέον πλούσια οφέλη για την επιδερμίδα, που προσφέρουν θρέψη και θεραπεία σε όλους τους τύπους δέρματος. Είναι υποαλλεργικός και μαλακτικός παράγοντας για το ερεθισμένο και τραυματισμένο δέρμα ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζει από την ξηροδερμία και την ψωρίαση. Επίσης βοηθάει στην ήπια απολέπιση απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα.


Πισσα Πευκου

Η πίσσα πεύκου έχει ισχυρές αντισηπτικές και μυκητοκτόνες ιδιότητες .  Επίσης είναι απολυμαντική και μυκητοκτόνα.  Ενδείκνυται για ακμή , ψωρίαση και ορισμένες περιπτώσεις εκζέματος αλλά είναι πολύ αποτελεσματική και σε προβλήματα  πιτυρίδας , ξηροδερμίας  και  τριχόπτωσης. Η πίσσα πεύκου που χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλη για φαρμακευτική χρήση, απαλλαγμένη από ανεπιθύμητες προσμίξεις.

pine-pitch

dafnelaio


Δαφνελαιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά των αρχαίων Ελλήνων υπήρξε η δάφνη του Απόλλωνα , αφού σε αυτή απέδιδαν θεϊκές ιδιότητες. Με τα φύλλα της έφτιαχναν στεφάνια και στόλιζαν τα κεφάλια των αθλητών ή των δοξασμένων.  Είναι γνωστή  για τις αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές της ιδιότητες.  Τα φύλλα και οι καρποί της δάφνης περιέχουν αιθέρια έλαια, αλκαλοειδή, ταννίνη και λιπαρά οξέα όπως λαουρικό, παλμιτικό και ελαιϊκό οξύ.Το δαφνέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, σταματάει την τριχόπτωση και δίνει λάμψη στα μαλλιά, χάρη στις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες.


Λαδι απο κουκουτσια σταφυλιου

Το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού είναι πολύ πλούσιο σε Λινολεϊκό Οξύ (Linoleic Acid) το οποίο έχει εκπληκτικές ιδιότητες. Το Λινολεϊκό Οξύ αναζωογονεί τα κύτταρα και τους ιστούς της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα προσφέρει βαθειά ενυδάτωση. Επίσης περιέχει βιταμίνες Α, Β1,Β2,Β6 και Ε. Έχει ιδιότητες στυπτικές και κατά συνέπεια είναι ιδανικό στην σύσφιξη του δέρματος. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο στη θεραπεία της ακμής. Χρησιμεύει ως ένα θαυμάσιο ενυδατικό και πραγματικά τρέφει την επιδερμίδα. Είναι ιδανικό για μεικτά και λιπαρά δέρματα.

Grapeseed-Oil

ladi-kissou

 


Λαδι κισσου

Ο Κισσός ήταν γνωστός στην Ελλάδα από την εποχή του Ομήρου και ονομαζόταν «Διονύσιον», γιατί ήταν αφιερωμένος στο θεό Διόνυσο. Το λάδι κισσού είναι το αποτελεσματικότερο λάδι για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, καθώς έχει την ιδιότητα να διαλύει τις υδρολιπώδεις περιοχές του σώματος. Λειτουργεί μειώνοντας την κατακράτηση υγρών και βοηθώντας στην απομάκρυνσή τους από τον οργανισμό.


Βουτυρο Καριτε (Shea butter )

Η υψηλή περιεκτικότητα του σε φυτικά λιπαρά, προσδίδει στο Βούτυρο Καριτέ καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες. Η χρήση του αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βοηθάει στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας. Το Βούτυρο Καριτέ είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φαινολικές ουσίες όπως οι κατεχίνες, οι οποίες  παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Οι κατεχίνες θεωρείται πως αυξάνουν την άμυνα της επιδερμίδας έναντι των εξωτερικών συνθηκών όπως είναι η μόλυνση και η ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως αντιγηραντικοί παράγοντες καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον περιέχει βιταμίνες Ε και Α.

shea-butter

 

coccoa-butter


Βουτυρο κακαο

Το Βούτυρο Κακάο είναι ιδανικό για τις ξηρές, ταλαιπωρημένες και «γερασμένες» επιδερμίδες, καθώς έχει έντονη ενυδατική δράση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως αποτελείται από 100% φυτικά λιπαρά. Μαλακώνει την επιδερμίδα, βελτιώνει την ελαστικότητα  και διεγείρει την σύνθεση κολαγόνου.  Επιπλέον είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε.


Αιθερια ελαια 100% φυσικα!

Τα αιθέρια έλαια είναι τα κύρια αρωματοφόρα συστατικά που περιέχονται στα φυτά. Είναι πολύπλοκα μίγματα οργανικών ενώσεων που παραλαμβάνονται με φυσικούς τρόπους από ένα φυτικό υλικό. Έχουν ευρεία χρήση στην παραγωγή διαφόρων προιόντων, όπως αρώματα, τρόφιμα, καλλυντικά, φάρμακα κλπ. Στη φαρμακευτική και στην κοσμετολογία χρησιμοποιούνται κυρίως λόγω της θεραπευτικής τους δράσης που οφείλεται στα φυσικά συστατικά που περιέχουν. Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα αιθέρια έλαια έχουν ισχυρές αντισηπτικές, αντιμικροβιακές, αναζωογονητικές, ισοοροπιστικές κλπ ιδιότητες. Στα σαπούνια μας τα χρησιμοποιούμε στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό.

essential_oils

 

green-clay


Πρασινη Αργιλος

Η χρήση του άργιλου για θεραπευτικούς σκοπούς, χάνεται στα βάθη της ιστορίας.Αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία και φυτικά συστατικά (κυρίως φύκια και άλγη). Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χαλκό, δολομίτη, φώσφορο, κοβάλτιο και πολλά ακόμη μεταλλικά στοιχεία. Θεωρείται ιδανική για την αποτοξίνωση και τον «καθαρισμό» του δέρματος , καθώς βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και συμβάλει στη τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας.


Πουδρα Φυκιων

Τα φύκια είναι γνωστά από τους αρχαίους χρόνους για την εξαιρετική ιδιότητά τους κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Είναι πλούσια σε ιώδιο, αμινοξέα, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες, λιπώδη οξέα κλπ. Έχουν πολλές σημαντικές ιδιότητες μερικές από αυτές είναι ότι ενυδατώνουν το δέρμα βαθιά και γίνεται λείο και ελαστικό, παρέχουν προστασία έναντι των ελευθέρων ριζών , καθαρίζουν το δέρμα και το εξισορροπούν από την λιπαρότητα κλπ. Συνδυάζονται με το εκχύλισμα κισσού για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

seaweed-poweder

 

honey

 


Μελι

Το μέλι αποτελείται από πλήθος ευεργετικών ουσιών. Από την αρχαιότητα θεωρείται μια μακροβιοτική τροφή με εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες .Επιπλέον έχει σημαντική βακτηριοκτόνο δράση. Με το μέλι βοηθάμε ένα ταλαιπωρημένο δέρμα να βρει τη φρεσκάδα και την ελαστικότητα του. Επανορθώνει, επουλώνει και ενυδατώνει το ξηρό ταλαιπωρημένο δέρμα ενισχύοντας τη φυσική κυτταρική ανάπλαση της επιδερμίδας.


Ινες μεταξιου

Οι ίνες μεταξιού είναι απόλυτα φυσικές και δεν περιέχουν κανένα απολύτως χημικό συστατικό. Είναι 100% «αδιάλυτες», γεγονός που σημαίνει πως περιέχουν όλα τα πολύτιμα πρωτογενή συστατικά τους.  Προέρχονται από το κουκούλι της κάμπιας που έχει ήδη εκκολαφθεί και η συγκέντρωση τους γίνεται με απόλυτα οικολογικό τρόπο και χωρίς να προκαλείται καμία απολύτως βλάβη στη κάμπια που το παράγει. Στο σαπούνι προσδίδουν μεταξένιο αφρό στην κυριολεξία!

Silk-fibers

 

donkey-milk


ΓΑΛΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΣ

Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν μια άριστη θεραπεία για διάφορες ασθένειες. Ο Ιπποκράτης το συνιστούσε για όλα τα είδη των ασθενειών και των παθήσεων. Το γάλα γαιδούρας έχει αποδειχτεί πλέον ότι έχει πλήθος ιδιοτήτων, τόσο διατροφικών όσο και θεραπευτικών. Στην κοσμετολογία, τα υψηλά επίπεδα φωσφολιπιδίων πρωτεΐνης και ceramide καθιστούν το γαϊδουρόγαλα ένα προϊόν εξαιρετικό κατά της αντιγήρανσης, της θεραπείας των ρυτίδων και την αναγέννηση του δέρματος. Επίσης, έχει σημαντικά οφέλη στην αντιμετώπιση του εκζέματος, ακμής και ψωρίασης.


Γαλα κατσίκας

Το γάλα κατσίκας θεωρείται φυσικός μαλακτικός παράγοντας για αιώνες τώρα καθώς βοηθάει στην ενυδάτωση του δέρματος. Περιέχει σημαντικές βιταμίνες όπως Α, Β6, Β12 και Ε, και έχει τρεις φορές περισσότερη βήτα- καζεΐνη από το αγελαδινό (οι καζεΐνες απορροφώνται εύκολα από το δέρμα). Επιπλέον περιέχει συστατικά που βοηθούν να ισορροπήσει το δέρμα στο φυσικό του ΡΗ και συμβάλλουν στη φυσική απολέπιση του ξηρού δέρματος

γαλα κατσικας

propolis


Πρόπολη

Η πρόπολη είναι κολλώδης ουσία, που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από την συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών, και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες. Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν και να απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της πρόπολης ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφερόταν και ως «μαύρο κερί». Οι κυριότερες ερευνητικά τεκμηριωμένες ιδιότητες της πρόπολης είναι: αντιφλεγμονώδης δράση, αντιβακτηριδιακή δράση, επουλωτική δράση, αντιμυκητιακή δράση, αντιπαρασιτική δράση κτλ.


Κόκκινη Άργιλος

Κατάλληλη για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, η κόκκινη άργιλος οφείλει το χρώμα της στα οξείδια του σιδήρου. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, δίνοντας άμεσα λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα αποτοξινώνει και ανακουφίζει το δέρμα χάρη στην σύστασή της που είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία.

kokkinh argilos

leukh argilos


Λευκή Άργιλος

Πρόκειται για την πιο ήπια άργιλο, με μέτρια απορροφητικότητα, που ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες. Απολεπίζει ήπια, αφήνοντας την επιδερμίδα μαλακή και λεία.